sâmbătă, 15 iunie 2013

Ecologia în mîinile indiferenței

         Homosapiens – omul, creat de Dumnezeu pentru a apăra și proteja natura, frații noștri mai mici. Însă cu părere de rău în ziua de azi el nu-și îndeplinește deloc datoria, ci dincontra face total opusul  acestei predestinări.











 Defrișează păduri pentru a construi fabrici, ce aruncă în aer miliarde tone de substanțe toxice. Vînează animalele ce deja au ajuns pe cale de dispariție, tot din cauza lor, a oamenilor.
 

Și de ce? Pentru că e foarte la modă să te îmbraci într-o haină din piele de animal foarte rar. E foarte stupidă gîndire și foarte egoistă. Construiește orașe, megalopolisuri, adică jungle din beton, destrugîndu-le pe cele frumoase naturale, care ne hrănesc cu aer și nu numai.

Ei bine nu mai zic de frații mai mici, adică animalele, căci omului în ziua de azi nici de sine nu-i pasă. Trăiește în gunoiul tot de el făcut și aruncat unde i-a bătut acestuia în cap. Și de ce se întîmplă toate astea? Pentru că suntem total indiferenți, noi oamenii, de însăși soarta noastră. 
de  ce primăria orașului e atît de indiferentă,
 cel puțin măcar la fiece stație ar trebui să fie amenajată o urnă
Nemaivorbind de acelui apropiat sau și mai și, de acelui pe care nici măcar nu la-i văzut vreodată, un strănepot(ă), care va ajunge să blesteme strămoșii săi pentru un viitor de  gunoi.





     Schimbarea vine de la sine însuși, nu putem să cicălim pe cel ce aruncă gunoi în stradă în timp ce noi înșine facem acest lucru.
        Datorită proiectului ”CTJMotivează stilul eco abordează” am participat la activitatea realizarea fotografiilor și am văzut lucruri care erau chiar sub nas, dar nu le atrăgeam atenția corespunzătoare. Pentru că, așa suntem noi oamenii, niște paraziți care ușor se acomodează la orice, chiar și la otravă (toxine, gunoi, etc.). Am observat cît de indiferenți suntem întradevăr. Acum noi, cei în mîinile cărora stă viitorul nostru și al următoarelor generații, trebuie să FIM MAI BUNI, mai OMENOȘI și să lăsam INDIFERENȚA că deja nu mai e LA MODĂ.  Haideți să făurim un viitor în care să nu ne fie rușine că nu am făcut ceva cînd eram tineri și entuziaști.








dece în fața unei cafenele se respectă cîtuș de puțin curățenia pecînd  alte locuri publice nu?...



















Acest proiect este implementat în cadrul competiţiei naţionale „Acţionează asupra CO2”, organizat de către Oficiul „Schimbarea Climei” al Ministerului Mediului Republicii Moldova, în perioada 5 iunie-1 iulie 2013. Pentru detalii suplimentare, accesaţi pagina web: www.clima.md sau pagina Fan pe Facebook: https://www.facebook.com/actonco2moldova


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu